Broskyňová žemľovka

25. března 2009 v 19:34 | Kikuska |  Chutné recepty a koktaily
6 žemlí, 3 dl mlieka, štipka soli, 50 g roztopeného masla, 60 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 vajcia. Broskyňová plnka: 400 g zrelých broskýň, 1 balíček vanilínového cukru, 50 g čokolády, 20 g masla na poliatie.

Žemle pokrájame na plátky, zalejeme teplým mliekom, v ktorom sme rozmiešali práškový a vanilínový cukor, soľ a vajcia, a žemle necháme rozmočiť. Pokrájané broskyne posypeme práškovým a vanilínovým cukrom, postrúhanou čokoládou a premiešame. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, vložíme do nej polovicu rozmočených žemlí, posypeme broskyňovou plnkou, prikryjeme druhou polovicou žemlí, polejeme maslom a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Upečenú žemľovku posypeme práškovým cukrom.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama